Γνωσιακή Βάση και Βιβλιοθήκη Αρχείων: Σύστημα σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (BigBlueButton)
Αναπαραγωγή στην πλατφόρμα του Moodle των καταγεγραμμένων Συνεδριών που πραγματοποιούνται με χρήση του λογισμικού BigBlueButton
Υποβλήθηκε από Helpdesk Staff 1 ενεργό 20 November 2012 02:48 PM


Για την αναπαραγωγή μέσα από την πλατφόρμα του Moodle των καταγεγραμμένων Συνεδριών που πραγματοποιούνται με χρήση του λογισμικού BigBlueButton, θα πρέπει αρχικά, στη σελίδα της Διδακτικής Ενότητας (σελίδα Μαθήματος), να πατήσετε το κουμπί-σύνδεσμο που θα σας μεταφέρει στη σελίδα όπου εμφανίζεται η λίστα με τα βίντεο των καταγεγραμμένων Συνεδριών BigBlueButton (BBB) που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διδακτικής Ενότητας.

Κουμπί για μετάβαση στη σελίδα με τη λίστα των καταγεγραμμένων συνεδριών ΒΒΒ του Μαθήματος


Το κουμπί αυτό, βρίσκεται συνήθως στην επικεφαλίδα της Διδακτικής Ενότητας (στα εισαγωγικά στοιχεία του Μαθήματος - πριν τις Εβδομαδιαίες Συνεδρίες), έχει έναν τίτλο που παραπέμπει στο περιεχόμενό του (πχ. Καταγεγραμμένες Συνεδρίες ΒΒΒ) και είναι διαφορετικό από το κουμπί που αποτελεί τον σύνδεσμο για τα "δωμάτια" όπου πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες σύγχρονες συνεδρίες, έχοντας χαρακτηριστικά έναν κόκκινο κύκλο στην κάτω δεξιά γωνία του: 

Κουμπί για μετάβαση στη σελίδα με τη λίστα των καταγεγραμμένων συνεδριών ΒΒΒ του Μαθήματος


Πατώντας το κουμπί-σύνδεσμο "Καταγεγραμμένες Συνεδρίες ΒΒΒ", θα μεταβείτε στη σελίδα "Καταγργραμμένες Συνεδρίες" όπου υπάρχει η λίστα με τα βίντεο των καταγεγραμμένων συνεδριών ΒΒΒ που έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο του Μαθήματος. Τα βίντεο των καταγραφών παρατίθενται σε χρονολογική σειρά (από την παλιότερη στην πιο πρόσφατη καταγραφή):

Σελίδα με λίστα καταγραφών


Επιλέγοντας το slides μίας καταγεγραμμένης Συνεδρίας, εμφανίζεται αρχικά το κουμπί με το λογότυπο του BigBlueButton:

Λογότυπο BigBlueButton


Μην το πατήσετε
. Ίσως χρειαστεί επίσης να περιμένετε λίγο για να φορτώσει το βίντεο της αναπαραγωγής.

Στο κάτω μέρος της οθόνης, υπάρχει η μπάρα αναπαραγωγής για το βίντεο της καταγραφής η οποία περιέχει το play/pause, την αυξομείωση της έντασης του ήχου και δείχνει το χρονικό σημείο της καταγραφής στο οποίο βρίσκεστε:

Μπάρα Αναπαραγωγής Καταγραφής ΒΒΒ


Ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης σας, ίσως χρειαστεί να κατεβείτε προς τα κάτω στη σελίδα, είτε από τη ροδέλα του ποντικιού ή από την μπάρα κύλισης (slidebar) στα δεξιά της σελίδας, για να εμφανιστεί η μπάρα επιλογών.

Θα χρειαστεί να προχωρήσετε μπροστά ή πίσω το βίντεο της αναπαραγωγής για να φτάσετε στο χρονικό σημείο που ξεκινά η Εισήγηση. Η καταγραφή των σύγχρονων Συνεδριών ξεκινά πριν αρχίσει η Παρουσίαση των Εισηγητών και συνεχίζεται για λίγο αφού τελειώσει. Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσετε την μπάρα κύλισης για να πάτε στο χρονικό σημείο όπου ξεκινά η κάθε Παρουσίαση.

Από τις σύγχρονες Συνεδρίες που διεξάγονται μέσω του συστήματος BigBlueButton, καταγράφονται τρία πράγματα:
1. οι παρουσιάσεις, δηλαδή το υλικό που αναρτά και παρουσιάζει ο Εισηγητής στην κύρια οθόνη
2. οι προφορικές συνομιλίες (voice conference) και
3. οι συνομιλίες στο δωμάτιο συζητήσεων (chat room)

Στην εικόνα που ακολουθεί (screenshot μιας καταγεγραμμένης Συνεδρίας σε αναπαραγωγή), μπορείτε να δείτε:

Καταγραφή ΒΒΒ σε αναπαραγωγή

  1. στο (1), την κύρια οθόνη αναπαραγωγής της καταγεγραμμένης συνεδρίας, όπου φαίνεται το υλικό που αναρτά και παρουσιάζει ο Εισηγητής 
  2. στο (2), την μπάρα αναπαραγωγής στο κάτω μέρος της οθόνης, στην οποία φαίνονται οι επιλογές play/pause και αυξομείωσης του ήχου, καθώς και το χρονικό σημείο της καταγραφής στο οποίο βρίσκεστε
  3. στο (3), το κουμπί για την μπάρα κύλισης, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά ή πίσω το βίντεο της αναπαραγωγής.

 

(2 vote(s))
Helpful
Not helpful

Σχόλια (1)
ΚΟΚΚΙΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
03 December 2012 12:58 PM
Καλή σας ημέρα,

Υπάρχει η δυνατότητα τις συνεδρίες να μπορούμε να τις αποθηκεύουμε; Να μπορούμε να τις κάνουμε download;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Χρήστος Κοκκινέλης
Υποβολή νέου σχολίου
 
 
Ονοματεπώνυμο:
Email:
Σχόλια:
Επιβεβαίωση «CAPTCHA» 
 
Please enter the text you see in the image into the textbox below (we use this to prevent automated submissions).